Pyrkimys totuuteen ja vapauteen on minussa sisäsyntyisenä ja uskallukseni seurata niiden eteenpäin työntävää voimaa on johtanut siihen, että olen ammatillisesti nyt tässä, sinun käytettävissäsi, sosiaalityöntekijän (YTM 2004) taustan omaavana taiteilijana sekä tunnetaide- ja intuitiovalmentajana, valmiina työstämään kanssasi tunteitasi ja elämänkokemuksiasi luovin menetelmin kohti intohimoisempaa, vapaampaa ja sinun näköistäsi elämää.

Tunteet ja niiden työstäminen ovat kiehtoneet minua aina. Opiskelin yliopistossa pääaineeni sosiaalityön lisäksi psykologian aineopinnot sekä mm. kasvatustieteitä, erityispedagogiikkaa ja nuorisotyötä. Graduni kirjoitin vihan tunteesta sosiaalityössä. Kävin lisäkoulutuksena EFT -kurssin vuonna 2015, joka on tunnelukkojen purkamiseen tähtäävä tunteidenvapautusmenetelmä. Todelliseen tunnekouluun koen kuitenkin päässeeni vasta neljän lapseni ja elämäni ihmissuhteiden avulla. Varsinainen ”initiaatiokokemukseni” tapahtui vuonna 2013, jolloin entinen kihlattuni ja esikoiseni isä riisti hengen itseltään. Tuossa hetkessä kuoreni murtui ja opin itkemään vuosien hymynaamioiden kannattelun jälkeen. Tuosta alkoi taipaleeni kohti aitoutta ja uskallusta olla paljaana omien tunteideni kanssa. Sillä taipaleella olen edelleen – nyt monien kanssakulkijoiden kera ohjaamieni ryhmien ansiosta.

Intuitiivinen taide tuli elämääni ollessani hoitovapaalla vuonna 2011, jolloin olin kolmen tytön äiti. Jokin työnsi minua vahvasti kohti luovien menetelmien käyttöä, vaikka olin aina kuvitellut että en ole lainkaan luova vaan pikemminkin tietämiseen pyrkivä ja analyyttinen ihminen. Lapsikatraaseeni liittyi vielä poika vuonna 2012, jolloin maalaaminen alkoi olla jo itselleni elinehto. Siitä tuli keino ottaa omaa aikaa ja kuunnella itseäni vilkkaan kotiarjen keskellä. Maalatessa työskentelin itselleni epätyypilliseen tapaan täysin suunnittelematta, vaiston varassa. Vähitellen tuo ote siirtyi tapaani elää ja tehdä valintoja. Aloin luottaa siihen.

Aloin myös kirjoittaa intuitiivisesti, ajatuksenvirtaa, jolloin huomasin pääseväni samankaltaiseen flow-tilaan kuin maalatessani. Aluksi kirjoitin ja maalasin vain itselleni ja huomasin saavani väreistä ja teksteistä energiaa ja johdatusta, oivalluksia itsestäni ja elämästä. Ihanien ystävieni houkuttamana ryhdyin pikkuhiljaa maalaamaan ja kirjoittamaan muillekin. Tulin itseltäni salaa myös kirjoittaneeksi runokirjan Kerros kerrokselta (Valmiixi 2014), jossa on maalauksia ja poimintoja päiväkirjani sivuilta siltä ajalta jolloin sukelsin syvälle itseeni sekä ihmisyyteen ja hautasin lapseni isän. Kirjaa on vielä joitain kappaleita tilattavissa. Moni on kokenut sen hyväksi tueksi haasteellisiin hetkiin, sillä sen sanoma on vapauttava ja eteenpäin työntävä.

Niin syntyivät Valorunot ja maalaukset joille perustin facebook-sivun. Innostuin intuitioni, tunteideni, intohimoni ja rohkeuteni löytymisestä niin kovasti, että halusin tuoda löytöni myös muille ihmisille tueksi. Kehitin vapauttavan maalaamisen menetelmän, jota ohjaan nykyisin ryhmille Seinäjoella sekä tilauksesta ympäri Suomen, myös kotikutsuina. Järjestän vapauttavan maalaamisen kursseja myös ulkomailla. Liitän monesti maalaussessioihin äänimaljamusiikkia tai rummuttelua, sillä meditatiivinen musiikki ja intuitiivisten mielikuvamatkojen ohjaaminen on myös eräs intohimoistani.

Tässä palautteita ihmisiltä, joiden kanssa olen saanut työskennellä:

”Avoimuus, rehellisyys, sydämellisyys, leikkisyys, taiteellisuus, aitous, totuus, empatia, intuitio – nää ny tulee ensimmäisinä mieleen, kun sua ajattelen.”

”Mut olet ainakin niin syvästä suosta nostanut lempeydelläsi, viisaudellasi, intuitiollasi ja huumorillasi, etten ikinä unohda sitä.”

”Mietin tätä pitkään, koska en osannut sanoittaa sitä mikä fiilis nousee ihan ensimmäiseksi. Mutkaton tuntuu olevan jotenkin lähellä sitä mikä tuntuu. Olet mutkaton ja ilmava, olet Peppi Pitkätossun ja enkelin yhdistelmä. Riemukas ja rohkea, mutta samaan aikaan kuunteleva ja lempeä. Olen kokenut myös voimakasta turvaa sinun ryhmissä. Se ei ole ollut suojelua vaan nimenomaan turvallisuutta, jossa on ollut niin helppo olla itsekin juuri se mikä olen.”

”Oot mielettömän rohkea elämään heittäytyjä. Vaikka se vetää haasteineen välillä pinnan alle, syvällekin niin pulpahdat sieltä pinnalle kuin pullonkorkki.. Ja värien kera! Lannistumaton seikkailija joka on kohdannut niin paljon haasteita että sydämessäsi on aina herkkä kohta josta käsin ymmärrät ihmisiä ja heidän haasteitaan myötätunnosta käsin. Sinusta on tullut sitkeä kuin paju, vaikka sitä poljetaan maahan niin se ponnahtaa ylös vahvana ja tuoreena. Siitä sinnikkyydestä on tullut toivo, luottamus jota jaat myös muille myrskyn silmässä oleville. Lisäksi olet lahjomaton, sua ei voi houkutella makkaralla -ainakaan kovin kauaa, koska näet läpi kuoren ja roolien ja valitset rehellisyyden ja aitouden yhä uudestaan.”

Jos haluat lähteä mukaani kasvumatkalle etsimään sisäistä voimaasi ja purkamaan esteitä luovan energian virtaamisen tieltä, ole yhteydessä minuun. Jos haluat, että tulen ohjaamaan vapauttavaa maalaamista sinulle, ystävillesi, perheellesi, asiakkaillesi tai työyhteisöllesi, ota yhteyttä.

Lupaan olla aitona, omana itsenäni sinulle ja mahdolliselle yhteisöllesi.

Mikään aihe, mitä haluat ohjauksessani käsitellä, ei säikäytä minua. Sillä tässä minä olen. Sellaisena kuin olen. Millaisena elän. Tällaisena otan sinut myös vastaan ja hyväksyn jokaisen palasen, minkä minulle itsestäsi näytät.