Maalasin eilen

Maalasin eilen.

Työ eteni hyvin ja näin että siitä on tulossa kaunis. Tuli tarve laittaa siihen semmosta vähän kalliimpaa kultaa ja paljon laitoinkin – ja sitten se oli ihan pilalla. Oikeasti. Se oli kauhea. Kauniit sävyt hukkui kullan alle ja katosi. Mieleni ulisi minulle että pilasit sen!!!! Se meni pilalle!!! Et saa sitä ikinä korjattua!! Ja noin paljon kallista kultaa meni hukkaan!!!! Tuommoseen purnukkaankin teit kultajauheen, että se jää sinne seinämiin eikä tuu ulos! Menee hukkaan!!!

En antanut periksi vaan jatkoin työstämistä, suru puserossa ja myönnettävä on että ei niin luottavaisessa mielentilassa, mutta intuitiota edelleen kuunnellen – ja hah, ykskaks kaikki värit asettui täydellisesti lomittain! Voiko olla totta!? Ja samassa tajusin miten sen kuuluikin mennä, että kulta jäisi kauniisti välkkymään taustalta kun valo osuu siihen. Sen ei pitänyt olla päällimmäinen kerros alunperinkään!

Ja sitten se aasinsilta elämään.

Rakennat jotain tietyin odotuksin. Käytät siihen resursseja. Aikaa ja rahaa. Toisten ihmisten apuakin. Ja se ei menekään niin kuin luulit, että sen kuuluu mennä ollaksesi onnistunut. Mitä mieli siihen tuumaa? ”Se meni pilalle!!!! Ja kaikki meni hukkaan!!!! Muutkin joutuivat tähän mukaan, miten iso häpeä!! Mikä epäonnistuja!!!”

Nyt ollaan siinä kohdassa jossa kauniit sävyt katoavat ja tuijotat vain sitä, mitä luulet virheeksi. Tässä kohdassa kun näyttää siltä, että eväät levähtää ja mieli villiintyy syyttämään, astahda kauemmas ja istu alas. Luota prosessiin. Siinä onkin nimittäin juuri valmistunut se sieluasi kaiveleva kerros elämää, jota ilman lopputulos ei olisi niin sykähdyttävän kaunis. Sinä tarvit sen hetken kuilun reunalla, se tulee avaamaan sinulle kaiken. Mutta et näe sitä vielä. Olet liian lähellä. Joten luota prosessiin. Älä mene sulki vaan anna uuden polun lähteä muodostumaan. Se muodostuu kyllä.

Elämäsi maalaukseen on tulossa uusi kerros, joka on paljon enemmän kuin olisit osannut kuvitellakaan rakentavasi. Eikä mikään mitä teit ollut ikinä turhaa.

Se mitä virheeksi luulit, luo pohjan kaikelle.

Siitä tulee kaunis, trust me.

Tämä ei ole se viimeinen kerros.