INTUITIIVINEN TAIDE

Aloin maalata vuonna 2011. Olin silloin hoitovapaalla aikuissosiaalityöntekijän virasta ja kotona kolmen tyttäreni kanssa, poika kasvamassa kohdussani. Jokin sysäsi minua vahvasti tälle tielle, vaikka olin luullut, että en ole tippaakaan luova. Ensimmäisen pienen pieniä tuubeja sisältävän maalisalkkuni ostin päähänpistosta marketista. Olin seurannut pienen tyttäreni maalaamista, joka taiteili ilman suunnitelmaa, väreistä nauttien, joten tein samoin – ryhdyin vain. Annoin värien viedä. Maalaushetkistäni tuli vähitellen keskustelua sisimpäni kanssa. Työstin samalla tunteitani, tutkin energioita, olin herkillä. Aloin löytää vahvan yhteyden intuitiivisen feminiinin puoleni kanssa, toimittuani vuosia maskuliinienergiasta käsin, suorittaen. Löysin maalaamalla polun, joka vei elämäni aivan uusille teille. Myös lopetuksiin, irtipäästöihin ja uusiin alkuihin niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin.

Aluksi maalasin vain itselleni, mutta nyt jo vuosia olen maalannut muillekin, prosessien käydessä yhä enemmän ja enemmän hoitaviksi ja niiden lopputulokset energeettisiksi taideteoksiksi. Maalaan millä ja miten vain, akryyliväreillä, öljyväreillä, siveltimin, sormin, hiekalla, langoilla, palettiveitsillä ja niillä sävyillä, jotka kutsuvat itsensä mukaan prosessiin. Sävyillä, joiden koen jollain lailla tukevan maalauksen vastaanottajan energiaa. Usein maalauksiini tulee mukaan myös luonnon puolijalokiviä.

Galleriassa on selattavissa sekä kodin löytäneitä että joitain kotia vailla olevia maalauksiani. Jos jokin maalauksistani puhuttelee sinua, uskaltaudu hankkimaan se itsellesi tai tilaa minulta juuri sinua tai läheistäsi varten maalattu energiaa ja intuitiivisia viestejä sisältävä maalaus. On nimittäin merkityksellistä, millaisella energialla ympäröit itsesi arjessa. Taide kohottaa, koskettaa, avaa ja rauhoittaa – tai sysää muutokseen. Kuuntele, millaista energiaa sinä tarvitset juuri nyt ympärillesi.

VAPAUTTAVA MAALAAMINEN

Intuitiivinen maalaaminen kehittyi vähitellen vapauttavan maalaamisen menetelmäksi, jossa olen yhdistellyt kaikkea oppimaani ilon, intuition ja oman voiman löytämiseksi. Olen vienyt tätä kehittämääni uskomattoman antoisaa ja tunnelukkoja vapauttavaa maalausmenetelmää myös muiden käyttöön ryhmä- ja yksilöohjausten muodossa.

Haluaisitko sinä vapautua? Haluatko työstää tunteitasi, löytää yhteyden sisimpääsi, päästää irti kontrollintarpeesta ja nauttia värien ja sielusi yhteisestä tanssista? Tai haluatko tarjota ystävillesi, perheellesi, työntekijöillesi tai asiakkaillesi kohottavan ja avointa jakamista lisäävän kokemuksen turvallisessa ja lämpimässä tunnelmassa? Ohjaajana olen lempeä ja tarkkanäköinen, syvällinen, intuitiivinen sekä hervottoman huumorin omaava. Kykenen kohtaamaan jokaisen osallistujan tunteineen ja tarinoineen armollisesti ja sydämen viisaudesta käsin. Ryhmäohjausten hinta on 50e/hlö (minimi 5hlöä) sisältäen kaikki välineet ja matkakulut.

Vapauttavan maalaamisen harjoitteet saattavat osallistujan meditatiiviseen flow -tilaan, tulemaan vähitellen tietoiseksi sisäisistä jännitteistään ja vapautumaan niistä. Ohjauksessani antaudutaan läsnäolevaksi sille, minkä on aika tulla esiin ja työstettäväksi juuri siinä hetkessä – sille, minkä kykenee kannattelemaan ja minkä on valmis kohtaamaan. Sisäisen työn tekeminen ja omien tunteidensa kannatteleminen voi olla hyvin voimaannuttava kokemus. Maalaamalla voi käsitellä ja työstää monenlaisia tunteita ja elämäntapahtumia, löytää yhteyden itseensä ja toisiin osallistujiin, mutta myös pitää hauskaa ja rentoutua, joka sekin on yksi tärkeimpiä asioita, joita itselleen voi antaa.

Ohjaan vapauttavan maalaamisen hetkiä oman intuitioni ohjaamana ryhmälle sopivalla teemalla tai ryhmän toivomasta teemasta käsin (oma voimaväri, pelko – rohkeus, sydämen avaaminen, padotun vihan purkaminen, ilo, armo ja anteeksiantaminen, esteiden poistaminen, feminiini-maskuliinienergian tasapainottaminen, sisäisen lapsen kohtaaminen jne.). Olipa sinulla mielessäsi kotikutsut ystäville 50e/hlö, polttarit 280e, synttärit, tyhy-päivä 280-550e, yhdistystoiminta, asiakaspäivät, perheen yhteinen hetki, tunnepurku, osallistava ja kuntouttava toiminta – ole yhteydessä niin sovitaan ajankohta ja kustannukset. Sosiaalityöntekijän koulutukseni ja työskentelytaustani ansiosta solahdan ihmisten kuin ihmisten pariin ja kykenen tarjoamaan turvallisen sekä vapauttavan maalauskokemuksen kaikille.

VALORUNOT

Runojen kirjoittaminen on ollut minulle lapsesta saakka keino ilahduttaa läheisiä ja näin jälkikäteen ajateltuna huomaan kirjoittaneeni ihmisille voimarunoja jo lapsena. Vuosien varrella aistini ovat herkistyneet ja intuitioni on vahvistunut niin paljon, että voin kirjoittaa jo täysin tuntemattomillekin ihmisille kohottavia tekstejä heidän elämäntilanteisiinsa. Minulla on kyky tavoittaa ihmisten sisäinen valo ja jokaisen ainutlaatuinen yksilöllinen kauneus ja voima, jota peilaan runojeni kautta ihmisille itselleen. Valorunojeni avulla runon saaja voi nähdä oman voimansa, muistaa kuka on, jotta ei unohtaisi erityisyyttään silloinkaan, jos elämä koettelee. Valoruno voi antaa sanat monenlaisille elämänkokemuksille ja tuoda lohtua ja uskoa tulevaan, uskoa itseensä. Se voi myös tarjota ilmaisuväylän tunteille, joita runon tilaajan on itse vaikea sanoittaa.

Oletko sinä kokenut jotain, mille haluaisit löytää sanat? Haluaisitko nähdä itsesi selkeämmin? Tai onko sinulla joku, jolle haluaisit sanoittaa tunteitasi – kiitollisuuttasi ja rakkauttasi? Tai haluatko lahjoittaa läheisellesi jotain, mikä koskettaa ja kantaa elämässä eteenpäin?

Valoruno on voimaannuttava ja koskettava lahja läheiselle – rippilapselle, syntymäpäiväsankarille, elämänkumppanille, ystävälle, kihla- tai hääparille tai vaikkapa työtoverille. Valoruno voi toimia myös suruvärssynä – lohtuna läheisille tai jäähyväisenä henkimaailmaan siirtyneelle. Runon hinta on 35e ja se toimitetaan pdf-tiedostona tai kortissa (45e) tilaajalle.

Jos haluat tilata useamman Valorunon esimerkiksi ystävä- tai työporukalle, pyydä tarjous. Tai jos haluat minut kirjoittamaan runoja johonkin tilaisuuteesi, ota yhteyttä. Kirjoitan Valorunoja myös kotikutsuilla, jolloin runojen lisäksi osallistujat saavat äänimaljameditaatio-ohjauksen, pienen tarot-tulkinnan ja voimapiirin loppurummutuksella. Tämän hinta on 50e/osallistuja, järjestäjälle maksuton.

ÄÄNIMALJA- JA RUMPUMEDITAATIOT

Äänimaljojen ja rumpujen värähtelevä sointi on hyvin rentouttavaa. Se hoitaa kokonaisvaltaisesti sekä mentaalista, emotionaalista että fyysistä kehoa mm. alentaen stressihormonitasoja elimistössä, parantaen unen laatua ja lisäämällä aineenvaihduntaa. Äänen värähtely kulkee solunesteissä purkaen jännitteitä ja avaten tietä vapaammalle energianvirtaukselle.

Jos haluaa helpotusta stressiin ja uniongelmiin tai päästä ulos ajatusten ja tunteiden kehästä, kannattaa tarjota ärsykkeitä aisteille mielen liiallisen aktivoimisen sijaan. Äänimalja- ja rumpumusiikki hoivaa ihmistä sekä kuulo- että tuntoaistin kautta eri äänitaajuksien avulla. Samalla ohjaan hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, jotka kuljettelevat meditaativiseen tilaan lempeästi.

Voit tilata äänimeditaation yksittäistapahtumana tai säännöllisenä hyvinvointihetkenä kohderyhmällesi, myös kotiisi, johonkin tapahtumaasi tuomaan tunnelmaa tai vaikka työpaikallesi esimerkiksi tärkeän palaverin tai kokouspäivän alkuun. Jo lyhyen äänirentoutuksen jälkeen ilmapiiri rauhoittuu ja osallistujat ovat läsnäolevampia sekä tyynempiä ja tunnelma on otollinen rauhalliselle keskustelulle.

Tarvittaessa varaan sinulle tai ryhmällesi tilan rentoutuksen toteuttamista varten (vuokrakulut lisätään ryhmäohjausten hintaan). Tilauskäyntien hinta on 15 – 20e/hlö riippuen matkasta, osallistujamäärästä ja mahdollisesta tilavuokrauksen tarpeesta. Ota yhteyttä niin suunnitellaan toteutus yhdessä.

Käytän äänimeditaatioissa soittimina poronnahkarumpuja, useita eri kokoisia ja eri taajuuksilla soivia äänimaljoja, syvävaikutteista kannettavaa kongia, koshikelloa ja äänirautoja. Soittimet valikoituvat sekä tilaajan toiveen että kulloisenkin tilanteen mukaan.

Ohjaamiani äänimaljameditaatioita voi pian ostaa äänitteinä tulevasta verkkokaupastani.

KURSSIT JA RETRIITIT

Järjestän työpajoja ja kursseja eri teemoilla ja sisällöillä pääasiassa Pohjanmaalla, mutta tilauksesta myös ympäri Suomen. Olen järjestänyt useita vapauttavan maalaamisen viikonloppuja luonnon äärellä ja olen tehnyt maalausmatkoja ryhmien kanssa myös ulkomaille, Etelä-Ranskaan ja Italiaan.

Ohjaan lisäksi maalaus/joogaretriittejä yhteistyössä jooganopettaja ja itsetuntemusohjaaja Mia Ulvilan kanssa. Seuraava yhteinen retriittimme on Elämäsi Tärkein -kevätretriitti Seitsemisen kansallispuistossa, Jaulin kämpällä, 21.-23.4.23 Tällä retriitillä olet osa luontoa, saat pysähtyä luovan energiasi virtaan ja kokea sen kehossasi. Retriitillä tehdään harjoituksia mahdollisimman paljon ulkona, kuten kehollisia harjoituksia, joogaa, meditaatiota ja taidetyöskentelyä.

RETRIITIN OHJELMA

Perjantai

16 Saapuminen
16.30 Alkupiiri ja voimakortit
18 Päivällinen
19-21 Shamaanirummut ja syvähengitys
21 Sauna lämpimänä

Lauantai

8-9 Aamujooga
9-10 Aamiainen
10-12 Aistikävely kansallispuistossa
12-15 Lounas ja tauko
15-16 Luovaa työskentelyä
16-17 Kundaliinimeditaatio
17-18 Luovaa työskentelyä
18.30 Päivällinen
20- Sauna lämpimänä

Sunnuntai

8-9 Kundaliinijooga
9.30 Aamiainen
11-12 Voimaeläinmeditaatio metsässä
12-13 Metsämandalan rakentaminen
13.30-14.30 Loppupiiri
14.30 Lounas
15.30 Kotiinpaluu

HINTA

Hinta: 395€ sis. Ohjelman, majoituksen, ruuat, taidetarvikkeet.

ILMOITTAUTUMINEN

Sitova ilmoittautuminen: info@sanmaya.fi

Peruutusehdot: https://www.sanmaya.fi/peruutusehdot