INTUITIIVINEN TAIDE

Aloin maalata vuonna 2011. Olin silloin hoitovapaalla aikuissosiaalityöntekijän virasta ja kotona kolmen tyttäreni kanssa, poika kasvamassa kohdussani. Jokin sysäsi minua vahvasti tälle tielle, vaikka olin luullut, että en ole tippaakaan luova. Ensimmäisen pienen pieniä tuubeja sisältävän maalisalkkuni ostin päähänpistosta marketista. Olin seurannut pienen tyttäreni maalaamista, joka taiteili ilman suunnitelmaa, väreistä nauttien, joten tein samoin – ryhdyin vain. Annoin värien viedä. Maalaushetkistäni tuli vähitellen keskustelua sisimpäni kanssa. Työstin samalla tunteitani, tutkin energioita, olin herkillä. Aloin löytää vahvan yhteyden intuitiivisen feminiinin puoleni kanssa, toimittuani vuosia maskuliinienergiasta käsin, suorittaen. Löysin maalaamalla polun, joka vei elämäni aivan uusille teille. Myös lopetuksiin, irtipäästöihin ja uusiin alkuihin niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin.

Aluksi maalasin vain itselleni, mutta nyt jo vuosia olen maalannut muillekin, prosessien käydessä yhä enemmän ja enemmän hoitaviksi ja niiden lopputulokset energeettisiksi taideteoksiksi. Maalaan millä ja miten vain, akryyliväreillä, öljyväreillä, siveltimin, sormin, hiekalla, langoilla, palettiveitsillä ja niillä sävyillä, jotka kutsuvat itsensä mukaan prosessiin. Sävyillä, joiden koen jollain lailla tukevan maalauksen vastaanottajan energiaa. Usein maalauksiini tulee mukaan myös luonnon puolijalokiviä.

Jos maalaukseni puhuttelevat sinua, uskaltaudu hankkimaan ikioma teos itsellesi. On merkityksellistä, millaisella energialla ympäröit itsesi arjessa. Taide kohottaa, koskettaa, avaa ja rauhoittaa – tai sysää muutokseen. Kuuntele, millaista energiaa sinä tarvitset juuri nyt ympärillesi.

VAPAUTTAVA MAALAAMINEN

Intuitiivinen maalaaminen kehittyi vähitellen vapauttavan maalaamisen menetelmäksi, jossa olen yhdistellyt kaikkea oppimaani ilon, intuition ja oman voiman löytämiseksi. Olen vienyt tätä kehittämääni uskomattoman antoisaa ja tunnelukkoja vapauttavaa maalausmenetelmää myös muiden käyttöön ryhmä- ja yksilöohjausten muodossa.

Haluaisitko sinä vapautua? Haluatko työstää tunteitasi, löytää yhteyden sisimpääsi, päästää irti kontrollintarpeesta ja nauttia värien ja sielusi yhteisestä tanssista? Tai haluatko tarjota ystävillesi, perheellesi, työntekijöillesi tai asiakkaillesi kohottavan ja avointa jakamista lisäävän kokemuksen turvallisessa ja lämpimässä tunnelmassa? Ohjaajana olen lempeä ja tarkkanäköinen, syvällinen, intuitiivinen sekä hervottoman huumorin omaava. Kykenen kohtaamaan jokaisen osallistujan tunteineen ja tarinoineen armollisesti ja sydämen viisaudesta käsin. Ryhmäohjaukset löytyvät verkkokaupastani könttäsummana. On myös mahdollista, että kaikki osallistujat maksavat osuutensa paikan päällä käteisellä tai kortilla. Varattua ryhmäohjausta ei voi perua, mutta sen voi kerran siirtää.

Vapauttavan maalaamisen harjoitteet saattavat osallistujan meditatiiviseen flow -tilaan, tulemaan vähitellen tietoiseksi sisäisistä jännitteistään ja vapautumaan niistä. Ohjauksessani antaudutaan läsnäolevaksi sille, minkä on aika tulla esiin ja työstettäväksi juuri siinä hetkessä – sille, minkä kykenee kannattelemaan ja minkä on valmis kohtaamaan. Sisäisen työn tekeminen ja omien tunteidensa kannatteleminen voi olla hyvin voimaannuttava kokemus. Maalaamalla voi käsitellä ja työstää monenlaisia tunteita ja elämäntapahtumia, löytää yhteyden itseensä ja toisiin osallistujiin, mutta myös pitää hauskaa ja rentoutua, joka sekin on yksi tärkeimpiä asioita, joita itselleen voi antaa.

Ohjaan vapauttavan maalaamisen hetkiä oman intuitioni ohjaamana ryhmälle sopivalla teemalla tai ryhmän toivomasta teemasta käsin (oma voimaväri, pelko – rohkeus, sydämen avaaminen, padotun vihan purkaminen, ilo, armo ja anteeksiantaminen, esteiden poistaminen, feminiini-maskuliinienergian tasapainottaminen, sisäisen lapsen kohtaaminen jne.). Olipa sinulla mielessäsi kotikutsut ystäville, polttarit, synttärit, tyhy-päivä, yhdistystoiminta, asiakaspäivät, perheen yhteinen hetki, tunnepurku, osallistava ja kuntouttava toiminta – ole yhteydessä niin sovitaan ajankohta. Sosiaalityöntekijän koulutukseni ja työskentelytaustani ansiosta solahdan ihmisten kuin ihmisten pariin ja kykenen tarjoamaan turvallisen sekä vapauttavan maalauskokemuksen kaikille.

VALORUNOT

Runojen kirjoittaminen on ollut minulle lapsesta saakka keino ilahduttaa läheisiä ja näin jälkikäteen ajateltuna huomaan kirjoittaneeni ihmisille voimarunoja jo lapsena. Vuosien varrella aistini ovat herkistyneet ja intuitioni on vahvistunut niin paljon, että voin kirjoittaa jo täysin tuntemattomillekin ihmisille kohottavia tekstejä heidän elämäntilanteisiinsa. Minulla on kyky tavoittaa ihmisten sisäinen valo ja jokaisen ainutlaatuinen yksilöllinen kauneus ja voima, jota peilaan runojeni kautta ihmisille itselleen. Valorunojeni avulla runon saaja voi nähdä oman voimansa, muistaa kuka on, jotta ei unohtaisi erityisyyttään silloinkaan, jos elämä koettelee. Valoruno voi antaa sanat monenlaisille elämänkokemuksille ja tuoda lohtua ja uskoa tulevaan, uskoa itseensä. Se voi myös tarjota ilmaisuväylän tunteille, joita runon tilaajan on itse vaikea sanoittaa.

Oletko sinä kokenut jotain, mille haluaisit löytää sanat? Haluaisitko nähdä itsesi selkeämmin? Tai onko sinulla joku, jolle haluaisit sanoittaa tunteitasi – kiitollisuuttasi ja rakkauttasi? Tai haluatko lahjoittaa läheisellesi jotain, mikä koskettaa ja kantaa elämässä eteenpäin?

Valoruno on voimaannuttava ja koskettava lahja läheiselle – rippilapselle, syntymäpäiväsankarille, elämänkumppanille, ystävälle, kihla- tai hääparille tai vaikkapa työtoverille. Valoruno voi toimia myös suruvärssynä – lohtuna läheisille tai jäähyväisenä henkimaailmaan siirtyneelle. Runon hinta on 35e ja se toimitetaan pdf-tiedostona tai kortissa (45e) tilaajalle.

Jos haluat tilata useamman Valorunon esimerkiksi ystävä- tai työporukalle, pyydä tarjous. Tai jos haluat minut kirjoittamaan runoja johonkin tilaisuuteesi, ota yhteyttä. Kirjoitan Valorunoja myös kotikutsuilla, jolloin runojen lisäksi osallistujat saavat äänimaljameditaatio-ohjauksen, pienen tarot-tulkinnan ja voimapiirin loppurummutuksella. Tämän hinta on 50e/osallistuja, järjestäjälle maksuton.

ÄÄNIMALJA- JA RUMPUMEDITAATIOT

Äänimaljojen ja rumpujen värähtelevä sointi on hyvin rentouttavaa. Se hoitaa kokonaisvaltaisesti sekä mentaalista, emotionaalista että fyysistä kehoa mm. alentaen stressihormonitasoja elimistössä, parantaen unen laatua ja lisäämällä aineenvaihduntaa. Äänen värähtely kulkee solunesteissä purkaen jännitteitä ja avaten tietä vapaammalle energianvirtaukselle.

Jos haluaa helpotusta stressiin ja uniongelmiin tai päästä ulos ajatusten ja tunteiden kehästä, kannattaa tarjota ärsykkeitä aisteille mielen liiallisen aktivoimisen sijaan. Äänimalja- ja rumpumusiikki hoivaa ihmistä sekä kuulo- että tuntoaistin kautta eri äänitaajuksien avulla. Samalla ohjaan hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, jotka kuljettelevat meditaativiseen tilaan lempeästi.

Äänimaljat metsässä

Voit tilata äänimeditaation yksittäistapahtumana tai säännöllisenä hyvinvointihetkenä kohderyhmällesi, myös kotiisi, johonkin tapahtumaasi tuomaan tunnelmaa tai vaikka työpaikallesi esimerkiksi tärkeän palaverin tai kokouspäivän alkuun. Jo lyhyen äänirentoutuksen jälkeen ilmapiiri rauhoittuu ja osallistujat ovat läsnäolevampia sekä tyynempiä ja tunnelma on otollinen rauhalliselle keskustelulle.

Tarvittaessa varaan sinulle tai ryhmällesi tilan rentoutuksen toteuttamista varten (vuokrakulut lisätään ryhmäohjausten hintaan). Tilauskäyntien hinta on yksityishenkilöille Seinäjoella 100e ja lähikunnissa 120e. Ateljeessani Seinäjoella 1-3hlöä 60e. Ota yhteyttä niin suunnitellaan ajankohta yhdessä.

Käytän äänimeditaatioissa soittimina poronnahkarumpuja, useita eri kokoisia ja eri taajuuksilla soivia äänimaljoja, syvävaikutteista kannettavaa kongia, koshikelloa ja äänirautoja. Soittimet valikoituvat sekä tilaajan toiveen että kulloisenkin tilanteen mukaan.

Ohjaamiani äänimaljameditaatioita voi ostaa äänitteinä verkkokaupastani.

KURSSIT JA RETRIITIT

Järjestän työpajoja ja kursseja eri teemoilla ja sisällöillä pääasiassa Pohjanmaalla, mutta tilauksesta myös ympäri Suomen. Olen järjestänyt useita vapauttavan maalaamisen viikonloppuja luonnon äärellä ja olen tehnyt maalausmatkoja ryhmien kanssa myös ulkomaille, Etelä-Ranskaan ja Italiaan. Seuraava taideretriittini on tulossa Ähtärin vanha pappila Hetkessä 2.-3.9.

Ohjaan lisäksi maalaus/joogaretriittejä yhteistyössä jooganopettaja ja itsetuntemusohjaaja Mia Ulvilan kanssa. Seuraava yhteinen retriittimme on Taidetta ja joogaa -kevätretriitti Seitsemisen kansallispuiston kupeessa 26.-28.4.24.

retriitti

Elämäsi Tärkein -kevätretriitti on vapautta, iloa ja luomisen taikaa!

  • Retriitti on sinulle, joka haluat elämääsi virtaavuutta, energisyyttä ja uudistumista
  • Intuitiivisen maalaamisen avulla voit löytää rohkeutta itseilmaisuun ja purkaa sisällesi rakentuneita esteitä
  • Maalaaminen ei vaadi ennakkotaitoja vaan viikonlopun aikana voit päästää sisäisen taiteilijasi valloilleen ja antaa värien kulkea käsiesi kautta kankaalle! 
  • Retriitin harjoitukset tukevat palautumista, lisäävät elinvoimaa ja virkeyttä sekä avaavat luovan energian virtausta. 

Retriitin jooga ja meditaatioharjoitukset pohjautuvat Suomen Joogaliiton opettamaan joogaan (SJL-jooga) sekä kundaliinijoogaperinteeseen. Jooga ja meditaatioharjoitteet kurssilla luovat tilaa sisällesi, auttavat rentoutumaan ja päästämään irti kaikesta, mitä et enää tarvitse. Kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse, sillä liikkeet ovat helppoja ja tarvittaessa voit tehdä ne, vaikka tuolilla istuen. Maalaamisen ja joogan lisäksi retriitti sisältää mielikuvaharjoituksia ja rentoutushetkiä, joissa pääset kokemaan gongin, äänimaljojen ja rummun värähtelyn kehossasi. Soitinten äänitaajuudet resonoivat solunesteessä purkaen jännitteitä sekä fyysiseltä että emotionaaliselta tasolta. 

Luonnonläheinen ympäristö Seitsemisen kansallispuiston upeissa maisemissa Jaulin metsälammen rannalla tarjoaa hengähdyshetken arjen hektisyydessä.

Lähde mukaamme tähän ainutlaatuiseen retriittiin, jossa taiteen luovat menetelmät ja jooga tukevat toisiaan luoden yhdessä voimakkaan ja syvällisen kokemuksen. Läheinen kevääseen heräävä metsä tarjoaa turvallisen sylin pudottaa arjen kiire hartioilta ja pysähtyä olemisen ja luomisen tilaan.

RETRIITIN OHJELMA 

 PERJANTAI

18 Saapuminen

18 Alkupiiri ja voimakortit

19.30 Lempeä jooga, syvähengitysharjoitus ja äänimaljarentoutus

21 Intuitiivinen kirjoittaminen

21- iltapala tarjolla


LAUANTAI

8 Kundaliinijooga ja meditaatio

9.30 Aamiainen

11 Intuitiivinen maalaaminen

13.30 Lounas

15.30 Intuitiivinen maalaaminen jatkuu

18 Illallinen

19 Rumpumeditaatio nuotiolla (säävaraus!)

20 Saunan puhdistavat löylyt

SUNNUNTAI

8.30 Aamujooga puutarhassa (säävaraus!)

9.30 Aamubrunssi

11.30 Sisäisen työskentelyn harjoitus

13 Meditaatio ja loppupiiri

14.30 Lähtökahvit ja kakku

15 Rentoutuneena ja uudistuneena kotiinpaluumatkalle!

(Muutokset mahdollisia!)

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSAMINEN

Retriitin hinta on 345€. Varausmaksu 100€ maksetaan ilmoittautumisen jälkeen, saat maksutiedot varausvahvistuksessa, loppuosa laskutetaan ennen retriittiä.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen anne.kevatjoki@kevatjokiart.fi tai lomakkeella.Lisätiedot retriitistä Mia Ulvilalta (miaulvila@gmail.com tai 045 2763996) tai Anne Kevätjoelta (puh. 050 5916 291). Ilmoittautuminen on sitova. Lue tästä peruutusehdot. Maksamalla varausmaksun, hyväksyt peruutusehdot.

Jos sinulla on kysyttävää maksuista, toivot joustavaa maksujärjestelyä tai haluat maksaa osan/kokonaan kulttuurieduilla, laita viestiä miaulvila@gmail.com.