INTUITIIVINEN TAIDE

Aloin maalata vuonna 2011. Olin silloin hoitovapaalla aikuissosiaalityöntekijän virasta ja kotona kolmen tyttäreni kanssa, poika kasvamassa kohdussani. Jokin sysäsi minua vahvasti tälle tielle, vaikka olin luullut, että en ole tippaakaan luova. Ensimmäisen, pienen pieniä tuubeja sisältävän maalisalkkuni ostin päähänpistosta marketista. Aloitin ilman minkäänlaista suunnitelmaa, ryhdyin vain. Annoin värien viedä. Maalaushetkistäni tuli vähitellen keskustelua sisimpäni kanssa. Työstin tunteitani, tutkin energioita, olin herkillä. Aloin löytää vahvan yhteyden intuitiivisen feminiinin puoleni kanssa, toimittuani vuosia maskuliinienergiasta käsin, suorittaen. Löysin maalaamalla polun, joka vei elämäni aivan uusille teille. Myös lopetuksiin, irtipäästöihin ja uusiin alkuihin niin työssä kuin ihmissuhteissakin.

Aluksi maalasin vain itselleni, mutta nyt jo vuosia olen maalannut muillekin, prosessien käydessä yhä enemmän ja enemmän hoitaviksi ja energeettisiksi taideteoksiksi. Maalaan millä ja miten vain, akryyliväreillä, öljyväreillä, siveltimin, sormin, hiekalla, langoilla, palettiveitsillä ja aina niillä sävyillä, jotka sillä hetkellä kutsuvat itsensä mukaan prosessiin. Usein maalauksiini tulee mukaan myös luonnon puolijalokiviä. En suunnittele etukäteen vaan kuuntelen energiaa – ja annan mennä.

Galleriassa on selattavissa sekä kodin löytäneitä että kotia vailla olevia maalauksiani. Kaupastani löydät myynnissä olevat maalaukset. Jos jokin maalauksistani puhuttelee sinua, uskaltaudu hankkimaan se itsellesi tai tilaa juuri sinua tai läheistäsi varten maalattu intuitiivinen maalaus. On nimittäin merkityksellistä, millaisella energialla ympäröit itsesi arjessa. Taide kohottaa, koskettaa, avaa ja rauhoittaa – tai sysää muutokseen. Kuuntele, millaista energiaa sinä tarvitset nyt.

VAPAUTTAVA MAALAAMINEN

Haluatko vapautua? Haluatko työstää tunteitasi, löytää yhteyden sisimpääsi, päästää irti kontrollintarpeesta ja nauttia värien ja sielusi yhteisestä tanssista? Tai haluatko tarjota ystävillesi, perheellesi, työntekijöillesi tai asiakkaillesi kohottavan ja avointa jakamista lisäävän kokemuksen turvallisessa ja lämpimässä tunnelmassa?

Olen lempeä ja tarkkanäköinen, syvällinen, intuitiivinen sekä hervottoman huumorin omaava ohjaaja, joka kykenee kohtaamaan jokaisen osallistujan tunteineen ja tarinoineen armollisesti ja sydämen viisaudesta käsin. Vapauttava maalaaminen on kehittämäni menetelmä, joka saattaa osallistujan meditatiiviseen flow -tilaan, tulemaan tietoiseksi sisäisistä jännitteistään ja vapautumaan niistä.

Ohjauksessani antaudutaan läsnäolevaksi sille, minkä on aika tulla esiin ja työstettäväksi juuri siinä hetkessä – sille, minkä kykenee kannattelemaan ja minkä on valmis kohtaamaan. Sisäisen työn tekeminen ja omien tunteidensa kannatteleminen voi olla hyvin voimaannuttava kokemus.

Maalaamalla voi käsitellä ja työstää monenlaisia tunteita ja elämäntapahtumia, löytää yhteyden itseensä ja toisiin osallistujiin, mutta myös pitää hauskaa ja rentoutua, joka sekin on yksi tärkeimpiä asioita, joita itselleen voi antaa. Ohjaus voi tulla ryhmän toivomasta teemasta käsin (oma voimaväri, pelko – rohkeus, sydämen avaaminen, padotun vihan purkaminen, ilo, armo ja anteeksiantaminen, esteiden poistaminen, feminiini-maskuliinienergian tasapainottaminen, sisäisen lapsen kohtaaminen jne.) tai voin ohjata oman intuitioni kautta ryhmän energiaan sopivan teeman.

Ohjaan vapauttavaa maalaamista tilauksesta kaikenlaisille kokoonpanoille – yksilöohjausta, parityöskentelyä ja ryhmäohjausta eri kohderyhmille. Olipa sinulla mielessäsi kotikutsut ystäville, polttarit, synttärit, tyhy -päivä, yhdistystoiminta, asiakaspäivät, perheen yhteinen hetki, tunnepurku, osallistava ja kuntouttava toiminta – ole yhteydessä niin sovitaan ajankohta. Sosiaalityöntekijän koulutukseni ja työskentelytaustani ansiosta solahdan ihmisten kuin ihmisten pariin ja kykenen tarjoamaan turvallisen sekä vapauttavan maalauskokemuksen kaikille.

VALORUNOT

Oletko kokenut jotain, mille haluaisit löytää sanat? Haluaisitko nähdä itsesi selkeämmin? Tai onko sinulla joku, jolle haluaisit sanoittaa tunteitasi – kiitollisuuttasi ja rakkauttasi? Tai haluatko lahjoittaa läheisellesi jotain, mikä koskettaa ja kantaa elämässä eteenpäin?

Minulla on kyky tavoittaa ihmisten sisäinen valo ja jokaisen ainutlaatuinen yksilöllinen kauneus ja voima, jota peilaan runojeni kautta ihmisille itselleen. Valorunojeni avulla runon saaja voi nähdä oman voimansa, muistaa kuka on, jotta ei unohtaisi erityisyyttään silloinkaan, kun elämä koettelee. Valoruno voi antaa sanat monenlaisille elämänkokemuksille ja tuoda lohtua ja uskoa tulevaan, uskoa itseensä.

Valoruno on voimaannuttava ja koskettava lahja läheiselle – rippilapselle, syntymäpäiväsankarille, elämänkumppanille, ystävälle, kihla- tai hääparille tai vaikkapa työtoverille. Valoruno voi toimia myös värssynä – lohtuna läheisille tai jäähyväisenä henkimaailmaan siirtyneelle.

Jos haluat tilata useamman Valorunon esimerkiksi ystävä- tai työporukalle, pyydä tarjous. Tai jos haluat minut kirjoittamaan runoja johonkin tilaisuuteesi, ota yhteyttä.

ÄÄNIMALJA- JA RUMPURENTOUTUS

Äänimaljojen ja rumpujen värähtelevä sointi on hyvin rentouttavaa. Se hoitaa kokonaisvaltaisesti sekä mentaalista, emotionaalista että fyysistä kehoa mm. alentaen stressihormonitasoja elimistössä, parantaen unen laatua ja lisäämällä aineenvaihduntaa. Äänen värähtely kulkee solunesteissä purkaen jännitteitä ja avaten tietä vapaammalle energianvirtaukselle.

Jos haluaa helpotusta stressiin ja uniongelmiin tai päästä ulos ajatusten ja tunteiden kehästä, kannattaa tarjota ärsykkeitä aisteille mielen liiallisen aktivoimisen sijaan. Äänimalja- ja rumpumusiikki hoivaa ihmistä sekä kuulo- että tuntoaistin kautta eri äänitaajuksien avulla ja saattaa nopeasti syvärentoutuneeseen tilaan.

Ohjaan Joogakoulu Sanmayassa Seinäjoella joka maanantai ja perjantai klo 16.15 – 17 hintaan 10e/kerta. Mukaan pääsee myös Sanmayan kortilla. Sanmayan ajanvarauskalenterista varataan paikka ennakkoon.

Lisäksi ohjaan äänimaljarentoutuksia Kurikassa paikkana Studio Minoon www.minoon.fi. Seuraavat kerrat 21.2. (täynnä, voit ilmoittautua varasijalle) ja 21.3. klo 20.30-21.15. Osallistumismaksu 12e/kerta maksetaan minulle käteisellä/pankkikortilla paikan päällä tai verkkokaupassani ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittaudu suoraan minulle, paikkoja on rajoitetusti.

Voit tilata äänirentoutuksen yksittäistapahtumana tai säännöllisenä hyvinvointihetkenä kohderyhmällesi, myös kotiisi, johonkin tapahtumaasi tuomaan tunnelmaa tai vaikka työpaikallesi esimerkiksi tärkeän palaverin tai kokouspäivän alkuun. Jo lyhyenn äänirentoutuksen jälkeen ilmapiiri rauhoittuu ja osallistujat ovat läsnäolevampia sekä tyynempiä ja tunnelma on otollinen rauhalliselle keskustelulle.

Tarvittaessa varaan sinulle tai ryhmällesi tilan rentoutuksen toteuttamista varten (vuokrakulut lisätään ryhmäohjausten hintaan). Tilauskäyntien hinta on keskimäärin 20e/hlö riippuen matkasta, osallistujamäärästä ja mahdollisesta tilavuokrauksen tarpeesta. Ota yhteyttä niin suunnitellaan toteutus yhdessä.

Käytän äänirentoutuksissa soittimina poronnahkarumpuja, useita eri kokoisia ja eri taajuuksilla soivia äänimaljoja, syvävaikutteista kannettavaa kongia sekä koshikelloa. Soittimet valikoituvat sekä tilaajan toiveen että kulloisenkin tilanteen mukaan.

KURSSIT JA RETRIITIT

Järjestän työpajoja ja kursseja eri teemoilla ja sisällöillä pääasiassa Pohjanmaalla, mutta tilauksesta myös ympäri Suomen.

Olen järjestänyt useita vapauttavan maalaamisen viikonloppuja luonnon äärellä ja olen tehnyt maalausmatkoja ryhmien kanssa myös ulkomaille, Etelä-Ranskaan ja Italiaan.

Ohjaan lisäksi maalaus/joogaretriittejä yhteistyössä jooga- ja itsetuntemusohjaaja Mia Ulvilan kanssa. Seuraava yhteinen retriittimme on Elämäsi Tärkein kevät -retriitti Ähtärin Vanha pappila Hetkessä 16.-18.4.2021. Paikka on todella tunnelmallinen ja levollinen ja ohjelmamme avaa ja ravitsee sisäistä kasvuasi. Koko viikonlopun ohjelma maalausvälineineen ja majoituskuluineen täysihoidolla maksaa 500e. Early bird -hinta 425e on voimassa 15.2. saakka. Ilmoittaumismaksun 50e voit maksaa verkkokaupassani ilmoittautumisen jälkeen. Lisätietoja kurssista ja ohjaajista löydät Joogakoulu Sanmayan verkkosivulta.

Siirry KevätjokiArt -verkkokauppaan!