Vapauttava maalaaminen – Valon alkemiaa

Vapauttavan maalaamisen menetelmä syntyi vahingossa. Se syntyi alunperin omasta tarpeestani kääntyä sisäänpäin, tutustua itseeni syvemmin. Vuonna 2011 näin pienen tyttäreni maalaavan nauttien väreistä, yrittämättä mitään sen kummempaa, pyrkimättä lopputulokseen. Seurasin sivusta ja innostuin. Ostin marketista akryylivärit ja pieniä canvas-pohjia (jotka silloin tuntuivat valtavan suurilta) ja aloitin. Tutkin ja ihmettelin, sekoittelin värejä ja sudin vailla määränpäätä, intuition ohjaamana. Pääsin maalaten sellaiseen hiljaiseen läsnäoloon ja virtaukseen, jolle pikkulapsiarjessani ei muuten ollut tilaa. Löysin ilmaisukanavan sisäisille kuiskauksilleni, asioille, jotka kaipasivat huomiotani. Samalla löysin luovuuteni, jota en ollut tiennyt olevankaan. Vähitellen yhteys omaan luovaan voimaani vahvistui ja alkoi ruokkia kaikkia elämäni osa-alueita.

Maalaaminen muodostui minulle itselleni äärimmäisen tärkeäksi tunteita vapauttavaksi harrastukseksi. Sain tilaa kaiken sen näkyville tuomiseksi ja käsittelemiseksi, mitä en ollut nähnyt tai ymmärtänyt tai mille ei minussa ollut aiemmin ollut ilmaisuväylää. Maalaaminen muuttui keskusteluksi sisäisyyteni kanssa ja lähes taianomaiseksi välineeksi muuntaa kohtaamaani sisäistä ja ulkoista pimeyttä valoksi. Mikä tahansa puristus tai tukahdutettu tunne minussa nousikaan esiin, se vapautui maalaamalla.

”Art is a way of inhaling darkness and exhaling light”

-Boreta-

Samalla lailla kuin haastavemmat tunteet, myös ilo, innostus ja oma voimani sai maalaamisesta ilmaisukanavan. Monestihan ihminen tukahduttaa myös intohimojaan – kutistaa ja mitätöi itseään ja omia tarpeitaan. Niin tein minäkin. Mutta maalasin ja kasvoin. Sallin itseni tulla näkyväksi. Löysin ilon ja naurun. Avasin silmäni itselleni ja niin elämäni alkoi muuttua radikaalisti uuteen suuntaan. Muutokset toivat myös kipua, mutta maalaaminen toimi irtipäästämisessä ja muodonmuutoksessa apunani. Huomasin, että maalaamalla varjoni muuttuivat valoksi. Tavoitin yhteyden omaan voimaani.

Väylä itseen ja ulos

Intuitiivinen maalaaminen avasi minulle niin voimallisen väylän itseeni ja sieltä ulos, että halusin opettaa muillekin sen, minkä olin vapauttavaksi kokenut ja alkemiaksi oivaltanut. Tärkein oivallukseni oli, että mikä tahansa kokemus voi muuttua kullaksi. Tuska voi muuttua valoksi ja voimaksi kohtaamalla ja kokemalla. Menemällä siitä läpi. Mihin tahansa asiaan voi lopuksi maalata kultareunan. Ja tästä olen liekeissä. Tätä tietoa ja kokemusta haluan tarjota ihmisille. Vapauttavan maalaamisen menetelmään on kätkettynä transformaation avaimet.

Vapauttavaa maalaamista Etelä-Ranskan retriitillä

Olen rakentanut vapauttavan maalaamisen menetelmääni nyt useamman vuoden ja työkalupakkini täyttyy jatkuvasti uusista ideoista. Ohjaamani maalaushetki on läsnäoloharjoitus, joka koostuu käsiteltävästä teemasta ja sen äärelle johdattavista mielikuvaharjoituksista, meditaatioista ja tunteita herättelevästä musiikista. Ohjaan vapautujat aluksi kääntymään sisäänpäin, tarttumaan sisäisiin langanpäihin ja vetämään niistä esiin sen, mikä on sillä hetkellä ajankohtaista ja valmiina käsittelyyn. Lopuksi käydään yhdessä läpi maalausprosessin purkukeskustelu, siinä laajudessa kuin kokija haluaa asiaansa avata.

Ja niin, kerros kerrokselta, vanhoja kuoria alkaa irrota ja haarniskoja pudota maahan. Olenkin saanut kohdata huikeita kasvutarinoita. Olen nähnyt upeita, itselleen paljaana olevia ihmisiä, jotka ovat valjastaneet voimansa omaan käyttöönsä. Ihmisiä, jotka ovat kyenneet vapautumaan, antamaan anteeksi ja jättämään vanhat tarinansa taakseen sekä löytämään myötätuntoa itseä ja muita kohtaan. He ovat rakentaneet uudenlaisen tarinan itselleen – sellaisen tarinan, jossa puhuu totuus ja rakkaus pelon ja lukkiutuneisuuden sijaan.

Aloitan keväällä 2022 uuden kasvuryhmän, johon olet lämpimästi tervetullut täysin omana itsenäsi, haavoinesi ja lahjoinesi. Ryhmä pysyy suljettuna, turvallisena ympäristönä, jossa saat myötätuntoisesti ja omassa tahdissa tulla näkyväksi itsellesi ja muille ryhmäläisille. Kasvuryhmästä tulee lisäinfoa myöhemmin, mutta voit jo alustavasti varata minulta siihen paikan. Ryhmässä tulee olemaan maksimissaan kahdeksan osallistujaa ja kokoontumisajankohta on maanantai-ilta joka toinen viikko.

Minulta saa myös yksilö- tai ryhmäohjausta tilauksesta omalle porukalle – pienryhmäohjauksena Piirillä Sanmayan salissa tai tyhytoimintana varaamassasi tilassa. Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi. Tule alkemistiksi.